UIMAKOULUT

SYKSY 2024

Syksyn uimakoulut alkavat 15.9. ja ovat sunnuntaisin Vesihiidessä 16:30-18:30 välillä (tarkka aika riippuu ryhmästä).

Ryhmiä on kaikentasoisille uimakoululaisille opetusaltaasta ison altaan syvään päähän. Edellisen kauden (kevät tai syksy) uimakouluissa mukana olleilla on etusija seuraavan kauden ryhmiin, joten kerran mukaan tultuasi saat varman paikan seuraavassa ryhmässä.

Ilmoittautuminen alla olevalla lomakkeella.

Lisätiedot: uimakouluvastaava Ada Niskala: uimakoulut@roius.fi

Ryhmien kuvaukset löydät hieman alempaa.

Hinta

  • Syyskausi 150e/10 kertaa
  • Lisäksi jäsenmaksu 10e (kerran kalenterivuodessa)
  • Voit pyytää maksun useassa erässä tai eräpäivän siirtoa
  • Voit kokeilla kaksi viikkoa ilmaiseksi ilman sitoumuksia
  • Palautamme loput hinnasta ilman kysymyksiä jos uimari lopettaa kesken kauden
  • Hyvitämme tapauskohtaisesti myös pitkiä poissaoloja (esim. sairastuminen)
  • Laskuihin liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä laskut@roius.fi
Ryhmien kuvaus

Meritähdet-ryhmän pääsyvaatimuksena on viiden vuoden ikä. Uimakoulun tavoitteena on veteentotuttelu, kastautuminen sekä vedessä itsenäisesti liikkuminen. Lisäksi ryhmä harjoittelee vesiturvallisuuden alkeita liukumäkialtaassa.

Lähtötaso: 5 vuoden ikä.

Paikka: liukumäkiallas

Kalat-ryhmä on jatkoa Meritähdille tai muille vastaaville alkeisuimakouluille. Ryhmässä harjoitellaan alkeisuintitaitoja eli sukeltamista, kellumista, liumista sekä liukuasennossa potkimalla etenemistä laudan kanssa ja ilman, lisäksi vesiturvallisuus on tärkeä osa uimakoulua. Ryhmä käy myös tutustumassa isoon altaaseen.

Lähtötaso: pystyy sukeltamaan 1 renkaan liukumäkialtaassa ja uskaltaa kellua mahallaan sekä selällää lötköpötkön kanssa.

Paikka: liukumäkiallas

Merihevoset-uimakoulussa vahvistetaan alkeisryhmissä opittuja alkeisuintitaitoja: kelluntoja, liukuja, sukelluksia, sekä alkeisuintityylejä.

Lähtötaso: Kala-ryhmässä saavutettu uimataito, liuku sekä kelluminen ja jos uimataito tarvitsee vahvistusta ennen ison altaan ryhmään siirtymistä.

Paikka: laguuniallas (syvyys 115cm)

Sammakot-uimakoulu harjoittelee ison altaan matalassa päädyssä. Tärkeässä roolissa on oikeaoppisen uintiasennon sekä potkutekniikoiden harjoitteleminen (vapaa-, selkä-, rinta- ja perhosuinti), mutta lisäksi ryhmä harjoittelee myös erilaisia hengenpelastustaitoja. Sammakot on jatkoa Kalat- ja Merihevoset ryhmille.

Lähtötaso: pystyy potkimaan 10m laudan kanssa mahallaan ja selällään ison altaan matalassa päädyssä.

Paikka: ison altaan matala pää (syvyys 110-120cm)

Vesinokkaeläimet-uimakoulu  on jatkoa Sammakoille ja ryhmä harjoittelee oikeaoppisia uintitekniikoita ison altaan keskiosassa. Ryhmä harjoittelee vapaa-, selkä- ja rintauinnin kokonaissuorituksia sekä perhosuinnin potkutekniikkaa. Lisäksi ryhmä harjoittelee myös hengenpelastustaitoja.

Lähtötaso: Pystyy potkimaan vapaauinnin ja rintauinnin potkuja 10m ilman lautaa ja selkäuinnin potkuja 10m laudan kanssa uintisyvyisessä vedessä.

Paikka: ison altaan keskiosa, uintisyvyinen vesi

Yleiset ohjeet ja käytännöt

Kaikkien ryhmien vastuuohjaajat ovat täysi-ikäisiä ja SUH:n uimaopettajakoulutuksen käyneitä uimaopettajia. Vastuuohjaajan apuna jokaisessa ryhmässä toimii apuopettaja.

Saapuminen: tule paikalle hyvissä ajoin ennen ilmoitettua uimakoulun alkamisaikaa, jotta uimakoululainen kerkeää vaihtaa vaatteet. Uimakoululaisilla on käytössään Vesihiiden alakerran ryhmäpukuhuoneet vaatteiden vaihtoa varten, vanhemmat avustavat lapsiaan vaatteiden vaihdossa. Mikäli portit pukuhuoneille ovat aulassa kiinni, avaa kassahenkilökunta ne teille, kun ilmoitatte olevanne tulossa Rovaniemen Uimaseuran uimakouluun. Uimakoululainen saapuu nimenhuutoon uima-asu/pyyhe päällä sekä laudeliina, lasit ym. Kädessä.

Nimenhuuto: uimaopettaja pitää nimenhuudon jokaisen uimakoulukerran alussa alakerran pukuhuoneille johtavien portaiden alapäässä uimakoulun ilmoitettuna ajankohtana. Esim. Meritähdet 8.40-9.20 nimenhuuto on 8.40 alakerrassa

Myöhästymiset ja poissaolot: mikäli lapsi myöhästyy nimenhuudosta, tulee vanhemman saattaa lapsi itse suihkuhuoneelle tai uima-altaalle muun ryhmän mukaan. Varmista, että uimaopettaja huomaa lapsen saapuneen.

Poissaoloista on hyvä ilmoittaa omalle uimaopettajalle sähköpostitse ennakkoon. Uimakouluun ei pidä tulla sairaana! Mikäli lapsella on jokin sairaus, josta opettajan tulisi tietää uimakoululaisen oman turvallisuuden vuoksi (esim. astma, epilepsia, diabetes yms) ilmoitathan siitä ryhmän uimaopettajalle. Emme korvaa yksittäisiä poissaoloja (matkat, sairastumiset yms.) Mikäli uimakoululaisen uimakoulu keskeytyy kokonaan vakavan sairauden tai loukkautumisen vuoksi voidaan loput uimakoulukerrat hyvittää.

Opetukseen ja takaisin: nimenhuudon jälkeen uimaopettaja johdattaa lapset suihkun kautta uima-altaalle, opetus kestää altaassa 30 min, jonka jälkeen uimaopettaja palauttaa lapset suihkun ja saunan kautta takaisin alakerran portaille ja ryhmäpukuhuoneille, jonka jälkeen vanhemmat avustavat uimakoululaisia pukeutumisessa.

Uimaopettaja on vastuussa lapsista nimenhuudosta pukuhuoneille saattamiseen saakka. Vanhempien on oltava paikalla nimenhuudossa ja lasten palatessa suihkuhuoneesta takaisin pukuhuoneille. Uimakoulukerran kokonaiskesto n. 40-45 min.

Uimaopettaja arvioi lapsen sopivuutta ryhmään taitojen perusteella. Mikäli ryhmä ei ole lapsen uimataitoa ja sen kehittymistä vastaava, voi opettaja siirtää lapsen toiseen ryhmään.

Mitä mukaan? Uimakoululainen tarvitsee mukaansa uikkarin, laudeliinan, pyyhkeen ja mahdollisesti uimalasit, sillä emme voi tarjota lainalaseja seuran puolesta. Korvatulppien, uimapantojen ja uimalakkien käyttäminen on myös mahdollista.

Vanhemmat ovat tervetulleita seuraamaan uimakouluamme uimahallin yläkatsomoon.

ILMOITTAUTUMINEN