UIMAHYPPYKURSSI

Tule tutustumaan uuteen lajiin!

Tule mukaan!

Esittely

Uimahypyt on vaativa tekniikka- ja taitolaji, joka vaatii hyppääjältä kehonhallintaa, notkeutta, koordinaatiokykyä ja rohkeutta.

Uimahypyt on myös arvostelulaji, joten uimahyppääjältä vaaditaan kaiken tämän lisäksi taitoa suorittaa hyppy tyylikkäästi.

Rovaniemen Uimaseura tarjoaa tässä kaupungissa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua uimahyppyihin. Paikkoja on rajoitetusti, joten ilmoittaudu nopeasti!

Kurssi on tarkoitettu kaikille seuran jäsenille ja ainoana vaatimuksena on 25m uimataito. Kurssin ajankohtina ei ole muiden ryhmien treenejä, joten pystyt edelleen osallistumaan myös oman ryhmäsi harjoituksiin.

Valmentajana toimii Netta Törmikoski joka on ollut mukana uimahypyissä vuodesta 2010 alkaen hyppääjänä ja valmentajana.

Netta Törmikoski

Netta Törmikoski

Aloitin uimahyppyjen harrastamisen 10-vuotiaana Oulussa. Hyppäsin 4 vuotta ja kiersimme ryhmän kanssa kilpailemassa ympäri Suomea. 12-vuotiaana kävin ensimmäisissä  Suomen mestaruuskilpailuissa Vantaalla.

Aloitin valmentamisen vuonna 2015 ja  valmensin 6-18 vuotiaita harrasteryhmistä kilparyhmiin saakka. Valmentamisen lisäksi olen toiminut uimahyppykisoissa tuomarina.

Syksyllä 2019 aloitin valmentamaan Rovaniemen Uimaseurassa opiskelujen ohella.

TIEDOT

Kenelle: Rovaniemen Uimaseuran uimareille

Paikka: Vesihiisi

Milloin: sunnuntait 8.12, 15.12 ja 5.1

  • ryhmä 1 16:30-17:30
  • ryhmä 2 17:30-18:30

Ryhmäkoko: max 6 uimaria

Uimataitovaatimus: 25m

Ikäraja: ei ole

Täytämme paikat ilmoittautumisjärjestyksessä joten ole nopea!

 

Hinta: 29e

Mitä teemme?

– Aluksi 15 min kuivaharjoituksen mihin sisältyy uimahypyn keskeiset asennot ja lihasten lämmittelyt.
40 min vesiharjoituksen, missä hyppäämme reunalta, 1 metristä ja 3 metristä jalat edellä hyppyjä ja yhden pää edellä hypyn.

Kaikki hyppääjät aloittavat samoista asioista. Lajin opettamisessa joudumme koskemaan valmennettavaan oikeiden asentojen korjaamiseen esim. jalat, kädet, vatsa ja selkä. Kaikki tämä kunnioittaen hyppääjää!

 

Mitä tarvitset?

Kuivaharjoituksiin juomapullon, t-paidan ja shortsit. Altailla tarvitset vain uima-asun  (pitkät hiukset kiinni). Tässä lajissa ei käytetä uimalaseja. Altaille voi ottaa pyyhkeen jos tulee kylmä hyppyvuoroa odottaessa. Lisäksi tarvitsee myös rohkeutta ja hyvää mieltä!

Video

Veikkauksen esittelyvideo Tiirojen uimahypyistä

Tule mukaan!