UIMAKOULUT

Uimakouluissamme opetellaan mukavalla tavalla ja turvallisesti uimataidon alkeita. Pääohjaajat ovat kokeneita ja koulutettuja uinnin opetuksen osaajia. Jokainen lapsi otetaan huomioon yksilönä. Meille on tärkeää että lapsi oppii liikkumaan turvallisesti ja monipuolisesti vedessä, näin lapsi saa hyvän perustan mukavalle uintiharrastukselle. Tervetuloa mukaan vesiliikunnan mukavaan maailmaan!

 

Kevään 2018 uimakoulut!

 

Kevätkauden uimakoulupaikat täytämme ensisijaisesti jo syksyn uimakouluissa mukana olleilla lapsilla, sillä haluamme tukea jo aloitetun harrastuksen jatkumista ja uimarin polulla etenemistä ilman taukoja. Vapaat paikat täytämme uusilla ilmoittautuneilla ilmoittautumisjärjestyksessä. Otamme uusia ilmoittautumisia jonoon koko syksyn ajan, ilmoittautua voit alla olevalla ilmoittautumislomakkeella. Uimakoulupolkumme sekä ryhmäkuvaukset löydätte tämän sivun alaosasta. Mikäli ryhmänvalinta askarruttaa, autamme teitä mielellämme löytämään lapsellenne sopivan uimakouluryhmän yhteydenottonne yhteydessä. Ilmoitamme jonoon ilmoittautuneille sähköpostitse tammikuun alussa, mikäli teille on paikka kevään uimakoulusta vapautunut.

Tilanne 25.11. Kevään jonotuspaikat täynnä, emme ota uusia ilmoittautumisia vastaan. 

 

Lisätiedot:

Uimakouluvastaava Pauliina Remes: roiusuimakoulut@gmail.com tai 044-0205981

Ryhmäkuvaukset löydät sivun alaosasta ↓ 

 

Ilmoittaudu tästä! 

 

Yleiset ohjeet ja käytännöt

Kaikkien ryhmien vastuuohjaajat ovat täysi-ikäisiä ja SUH:n uimaopettajakoulutuksen käyneitä uimaopettajia. Vastuuohjaajan apuna jokaisessa ryhmässä toimii apuopettaja.

Saapuminen: tule paikalle hyvissä ajoin ennen ilmoitettua uimakoulun alkamisaikaa, jotta uimakoululainen kerkeää vaihtaa vaatteet. Uimakoululaisilla on käytössään Vesihiiden alakerran ryhmäpukuhuoneet vaatteiden vaihtoa varten, vanhemmat avustavat lapsiaan vaatteiden vaihdossa. Mikäli portit pukuhuoneille ovat aulassa kiinni, avaa kassahenkilökunta ne teille, kun ilmoitatte olevanne tulossa Rovaniemen Uimaseuran uimakouluun. Uimakoululainen saapuu nimenhuutoon uima-asu/pyyhe päällä sekä laudeliina, lasit ym. kädessä.

Nimenhuuto: uimaopettaja pitää nimenhuudon jokaisen uimakoulukerran alussa alakerran pukuhuoneille johtavien portaiden alapäässä uimakoulun ilmoitettuna ajankohtana. Esim. Meritähdet 8.40-9.20 nimenhuuto on 8.40 alakerrassa

Myöhästymiset ja poissaolot: mikäli lapsi myöhästyy nimenhuudosta, tulee vanhemman saattaa lapsi itse suihkuhuoneelle tai uima-altaalle muun ryhmän mukaan. Varmista, että uimaopettaja huomaa lapsen saapuneen.

Poissaoloista on hyvä ilmoittaa omalle uimaopettajalle sähköpostitse ennakkoon. Uimakouluun ei pidä tulla sairaana! Mikäli lapsella on jokin sairaus, josta opettajan tulisi tietää uimakoululaisen oman turvallisuuden vuoksi (esim. astma, epilepsia, diabetes yms) ilmoitathan siitä ryhmän uimaopettajalle.

Emme korvaa yksittäisiä poissaoloja (matkat, sairastumiset yms.) Mikäli uimakoululaisen uimakoulu keskeytyy kokonaan vakavan sairauden tai loukkautumisen vuoksi voidaan loput uimakoulukerrat hyvittää.

Opetukseen ja takaisin: nimenhuudon jälkeen uimaopettaja johdattaa lapset suihkun kautta uima-altaalle, opetus kestää altaassa 30 min, jonka jälkeen uimaopettaja palauttaa lapset suihkun ja saunan kautta takaisin alakerran portaille ja ryhmäpukuhuoneille, jonka jälkeen vanhemmat avustavat uimakoululaisia pukeutumisessa.

Uimaopettaja on vastuussa lapsista nimenhuudosta pukuhuoneille saattamiseen saakka. Vanhempien on oltava paikalla nimenhuudossa ja lasten palatessa suihkuhuoneesta takaisin pukuhuoneille. Uimakoulukerran kokonaiskesto n. 40-45 min.

Uimaopettaja arvioi lapsen sopivuutta ryhmään taitojen perusteella. Mikäli ryhmä ei ole lapsen uimataitoa ja sen kehittymistä vastaava, voi opettaja siirtää lapsen toiseen ryhmään.

Mitä mukaan? Uimakoululainen tarvitsee mukaansa uikkarin, laudeliinan, pyyhkeen ja mahdollisesti uimalasit, sillä emme voi tarjota lainalaseja seuran puolesta. Korvatulppien, uimapantojen ja uimalakkien käyttäminen on myös mahdollista.

Vanhemmat ovat tervetulleita seuraamaan uimakouluamme uimahallin yläkatsomoon.

Uimaopettajien yhteystiedot

Yleinen sähköposti: roiusuimakoulut@gmail.com

Pauliina Remes: roiusuimakoulut@gmail.com tai 044-0205981

Sari Kartimo: roius.sari@gmail.com tai 040-0340087

Jaakko Hyvärinen: jaakko.hyva@gmail.com tai 0405166201

Aada Ketola: aada.ketola@gmail.com tai 040-4155957

Jenni Niskanen: jenni.niskanen@live.fi tai 040-7769266

Ada Niskala: ada.niskala@gmail.com tai 040-5884396

Riikka Putkivaara: riikka_putkivaara@hotmail.com  tai 040-5574762

Uimaopettajamme ovat teitä ja lapsianne varten, joten nykäiskää rohkeasti hihasta uimahallilla tai ottakaa yhteyttä sähköpostitse, mikäli teillä tulee kysyttävää uimakouluistamme tai seuramme toiminnasta.

Tervetuloa mukaan!

Ilmoittaudu tästä!

 

Uimakoululaisen polku

 

1. Meritähdet-ryhmän pääsyvaatimuksena on viiden vuoden ikä. Uimakoulun tavoitteena on veteentotuttelu, kastautuminen sekä vedessä itsenäisesti liikkuminen. Lisäksi ryhmä harjoittelee vesiturvallisuuden alkeita liukumäkialtaassa.

Lähtötaso: 5 vuoden ikä.

Paikka: liukumäkiallas

2. Kalat-ryhmä on jatkoa Meritähdille tai muille vastaaville alkeisuimakouluille. Ryhmässä harjoitellaan alkeisuintitaitoja eli sukeltamista, kellumista, liumista sekä liukuasennossa potkimalla etenemistä laudan kanssa ja ilman, lisäksi vesiturvallisuus on tärkeä osa uimakoulua. Ryhmä käy myös tutustumassa isoon altaaseen.

Lähtötaso: pystyy sukeltamaan 1 renkaan liukumäkialtaassa ja uskaltaa kellua mahallaan sekä selällää lötköpötkön kanssa.

Paikka: liukumäkiallas

3. Merihevoset-uimakoulussa vahvistetaan alkeisryhmissä opittuja alkeisuintitaitoja: kelluntoja, liukuja, sukelluksia, sekä alkeisuintityylejä.

Lähtötaso: Kala-ryhmässä saavutettu uimataito, liuku sekä kelluminen ja jos uimataito tarvitsee vahvistusta ennen ison altaan ryhmään siirtymistä.
 
Paikka: laguuniallas (syvyys 115cm)

4. Sammakot-uimakoulu harjoitteleen ison altaan matalassa päädyssä. Tärkeässä roolissa on oikeaoppisen uintiasennon sekä potkutekniikoiden harjoitteleminen (vapaa-, selkä-, rinta- ja perhosuinti), mutta lisäksi ryhmä harjoittelee myös erilaisia hengenpelastustaitoja. Sammakot on jatkoa Kalat- ja Merihevoset ryhmille.

Lähtötaso: pystyy potkimaan 10m laudan kanssa mahallaan ja selällään ison altaan matalassa päädyssä.

Paikka: ison altaan matala pää (syvyys 110-120cm)

5. Vesinokkaeläimet-uimakoulu  on jatkoa Sammakoille ja ryhmä harjoittelee oikeaoppisia uintitekniikoita ison altaan keskiosassa. Ryhmä harjoittelee vapaa-, selkä- ja rintauinnin kokonaissuorituksia sekä perhosuinnin potkutekniikkaa. Lisäksi ryhmä harjoittelee myös hengenpelastustaitoja.

Lähtötaso: Pystyy potkimaan vapaauinnin ja rintauinnin potkuja 10m ilman lautaa ja selkäuinnin potkuja 10m laudan kanssa uintisyvyisessä vedessä.

Paikka: ison altaan keskiosa

Syksyn 2014 uimakoulujakson tunnelmista voit lukea avaamalla tämän:

Syksyn uimakoulujen päättäjäiset

Sunnuntaina 30.11 Vesihiidessä tapahtui! Seuramme uimakoululaisille järjestetty uimatapahtuma päätti tämän syksyisen uimakoulujaksomme. Illan aikana lapset alkeisryhmistä vesinokkaeläimiin pääsivät ohjaajiensa ja vesiliikuntakerholaisten opastuksella suorittamaan yhdessä erilaisia uima- ja vesipelastusharjoitteita eri puolilla uimahallia. Ilta päättyi yhteiseen todistusten jakoon uimahallin aulassa.

Takana on ensimmäinen syksymme ja lisää on luvassa! Jatkossakin seuramme haluaa tarjota monipuolista uimaopetusta, jossa pyritään lapsen yksilölliseen kohtaamiseen sekä mukavan ja turvallisen oppimisympäristön luomiseen. Tavoitteenamme onkin uimataidon saavutus kansalaistaitona, jonka mahdollistamme monipuolisella ja lapsilähtöisellä uimaopetuksellamme.

Kaiken perustana toimivat ammattitaitoiset ja koulutetut uimaopettajamme. Näissä tunnelmissa haluammekin uimaopettajien osalta toivottaa hyvää joulun odotusta kaikille!

– Rovaniemen Uimaseuran uimaopet Jaakko, Pauliina, Sari ja Wiljam.

Uimakoulujen päättäjäistapahtuma

Haluatko ilmoittaa lapsesi uimakouluun tai kysyä lisää? Soita tai lähetä viesti, vastaamme nopeasti!