UIMAKOULUT

Uimakouluissamme opetellaan mukavalla tavalla ja turvallisesti uimataidon alkeita. Pääohjaajat ovat kokeneita ja koulutettuja uinnin opetuksen osaajia. Jokainen lapsi otetaan huomioon yksilönä. Meille on tärkeää että lapsi oppii liikkumaan turvallisesti ja monipuolisesti vedessä, näin lapsi saa hyvän perustan mukavalle uintiharrastukselle. Tervetuloa mukaan vesiliikunnan mukavaan maailmaan!

 

Ilmoittaudu tästä!

 

Syksyn uimakoulut ovat Vesihiidessä sunnuntai-aamuisin 8:00-10:00 ja iltaisin 17:30-19:30. Ennestään mukana olleille löytyy paikka automaattisesti. Vapaiden paikkojen osalta tilaa löytyy vielä Vesinokkaeläimistä.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset myös  roiusuimakoulut@gmail.com tai 044-020 5981/Pauliina.

Uimakoulujen kesto 10 kertaa, hinta 99e.

Syksyn 2017 aikataulu:

 • Aloituskerta 10.9
 • Ei uimakoulua: 22.10 (syysloma) ja 29.10 (halli varattu kilpailuille)
 • Lopetuskerta 26.11

Yleiset ohjeet ja käytännöt

Kaikkien ryhmien vastuuohjaajat ovat täysi-ikäisiä ja SUH:n uimaopettajakoulutuksen käyneitä uimaopettajia. Vastuuohjaajan apuna jokaisessa ryhmässä toimii apuopettaja.

Saapuminen: tule paikalle hyvissä ajoin ennen ilmoitettua uimakoulun alkamisaikaa, jotta uimakoululainen kerkeää vaihtaa vaatteet. Uimakoululaisilla on käytössään Vesihiiden alakerran ryhmäpukuhuoneet vaatteiden vaihtoa varten, vanhemmat avustavat lapsiaan vaatteiden vaihdossa. Mikäli portit pukuhuoneille ovat aulassa kiinni, avaa kassahenkilökunta ne teille, kun ilmoitatte olevanne tulossa Rovaniemen Uimaseuran uimakouluun. Uimakoululainen saapuu nimenhuutoon uima-asu/pyyhe päällä sekä laudeliina, lasit ym. kädessä.

Nimenhuuto: uimaopettaja pitää nimenhuudon jokaisen uimakoulukerran alussa alakerran pukuhuoneille johtavien portaiden alapäässä uimakoulun ilmoitettuna ajankohtana. Esim. Meritähdet 8.40-9.20 nimenhuuto on 8.40 alakerrassa

Myöhästymiset ja poissaolot: mikäli lapsi myöhästyy nimenhuudosta, tulee vanhemman saattaa lapsi itse suihkuhuoneelle tai uima-altaalle muun ryhmän mukaan. Varmista, että uimaopettaja huomaa lapsen saapuneen.

Poissaoloista on hyvä ilmoittaa omalle uimaopettajalle sähköpostitse ennakkoon. Uimakouluun ei pidä tulla sairaana! Mikäli lapsella on jokin sairaus, josta opettajan tulisi tietää uimakoululaisen oman turvallisuuden vuoksi (esim. astma, epilepsia, diabetes yms) ilmoitathan siitä ryhmän uimaopettajalle.

Emme korvaa yksittäisiä poissaoloja (matkat, sairastumiset yms.) Mikäli uimakoululaisen uimakoulu keskeytyy kokonaan vakavan sairauden tai loukkautumisen vuoksi voidaan loput uimakoulukerrat hyvittää.

Opetukseen ja takaisin: nimenhuudon jälkeen uimaopettaja johdattaa lapset suihkun kautta uima-altaalle, opetus kestää altaassa 30 min, jonka jälkeen uimaopettaja palauttaa lapset suihkun ja saunan kautta takaisin alakerran portaille ja ryhmäpukuhuoneille, jonka jälkeen vanhemmat avustavat uimakoululaisia pukeutumisessa.

Uimaopettaja on vastuussa lapsista nimenhuudosta pukuhuoneille saattamiseen saakka. Vanhempien on oltava paikalla nimenhuudossa ja lasten palatessa suihkuhuoneesta takaisin pukuhuoneille. Uimakoulukerran kokonaiskesto n. 40-45 min.

Uimaopettaja arvioi lapsen sopivuutta ryhmään taitojen perusteella. Mikäli ryhmä ei ole lapsen uimataitoa ja sen kehittymistä vastaava, voi opettaja siirtää lapsen toiseen ryhmään.

Mitä mukaan? Uimakoululainen tarvitsee mukaansa uikkarin, laudeliinan, pyyhkeen ja mahdollisesti uimalasit, sillä emme voi tarjota lainalaseja seuran puolesta. Korvatulppien, uimapantojen ja uimalakkien käyttäminen on myös mahdollista.

Vanhemmat ovat tervetulleita seuraamaan uimakouluamme uimahallin yläkatsomoon.

Uimakouluilmoittautuminen on sitova: uimakoulupaikan peruminen tulee tehdä viimeistään viikkoa ennen uimakoulun alkamisajankohtaa 3.9.2017 mennessä.

Syksyn ryhmät

Opetusallas:

 • Meritähti 1 8.40-9.20 Pauliina
 • Kala 1 9.25-10.05 Pauliina
 • Meritähti 2 17.25-18.05 Sari
 • Kala 2 17.55-18.35 Sari
 • Kala 3 18.25-19.05 Sari
 • Erityisuimakoulu 18.55-19.35 Jaakko ja Sari

Laguuni:

 • Merihevoset 1 17.25-18.05 Jaakko
 • Merihevoset 2 17.55-18.35 Jaakko

Iso allas:

 • Sammakko 1 17.25-18.05 Aada
 • Sammakko 2 17.55-18.35 Aada
 • Sammakko 3 18.25-19.05 Aada
 • Sammakko 4 18.55-19.35 Aada
 • Vesinokkaeläin 1 17.25-18.05 Pauliina
 • Vesinokkaeläin 2 17.55-18.35 Pauliina
 • Vesinokkaeläin 3 18.25-19.05 Pauliina
 • Vesinokkaeläin 4 18.55-19.35 Pauliina

Uimaopettajien yhteystiedot

Yleinen sähköposti: roiusuimakoulut(at)gmail.com

Pauliina Remes: roiusuimakoulut(at)gmail.com tai 044-0205981

Sari Kartimo: roius.sari(at)gmail.com tai 040-0340087

Jaakko Hyvärinen: jaakko.hyva@gmail.com tai 0405166201

Aada Ketola: aada.ketola(at)gmail.com tai 040-4155957

Uimakoululaisen polku

 

 

1. Meritähtien pääsyvaatimuksena on viiden vuoden ikä ja tavoitteena veteentotuttelu. Uimakoulussa harjoitellaan uinnin ja vesiturvallisuuden alkeita liukumäkialtaassa.

Lähtötaso: 5 vuoden ikä.

Paikka: opetusallas

 

2. Kalat-ryhmissä lapsi oppii taitoja jotka ovat välttämättömiä vesirohkeuden ja uintitaidon kehittämiseksi. Vesiturvallisuus on tärkeä osa uimakoulua.  Jatkouimakoulu on jatkoa ylläolevalle Alkeisuimakoululle tai muulle vastaavalle uimakoululle, ja kurssilla käydään myös totuttelemassa isoon altaaseen.

Lähtötaso: pystyy sukeltamaan 1 renkaan lastenaltaassa (liukumäkiallas) ja uskaltaa kellua mahallaan ja selällää lötköpötkön kanssa.

Paikka: opetusallas

 

3. Merihevoset-uimakoulussa vahvistetaan alkeisryhmissä opittuja alkeisuintitaitoja: kelluntoja, liukuja, sukelluksia, sekä alkeisuintityylejä.

Lähtötaso: Alkeisuimakoulussa saavutettu uimataito, liuku sekä kelluminen ja jos uimataito tarvitsee vahvistusta ennen ison altaan ryhmään siirtymistä. 
 
Paikka: Laguuniallas

 

4. Sammakot-uimakoulu tapahtuu ison altaan matalassa päädyssä. Tärkeässä roolissa on potkutekniikoiden ja hengenpelastustaitojen opetteleminen. Sammakot on jatkoa Jatkouimakoululle.

Lähtötaso: pystyy potkimaan mahallaan ja selällään ison altaan matalassa päädyssä.

Paikka: ison altaan matala pää

 

5. Vesinokkaeläimet-uimakoulu  on jatkoa Sammakoilla ja siinä harjoitellaan uintitekniikoita isossa altaassa. Uimakoulussa harjoitellaan myös hengenpelastustaitoja.

Lähtötaso: pystyy potkimaan vapaauinnin ja rintauinnin potkuja 10m laudan kanssa ja selkäuinnin potkuja 10m ilman lautaa.

Paikka: ison altaan keskiosa

 

Syksyn 2014 uimakoulujakson tunnelmista voit lukea avaamalla tämän:

Syksyn uimakoulujen päättäjäiset

Sunnuntaina 30.11 Vesihiidessä tapahtui! Seuramme uimakoululaisille järjestetty uimatapahtuma päätti tämän syksyisen uimakoulujaksomme. Illan aikana lapset alkeisryhmistä vesinokkaeläimiin pääsivät ohjaajiensa ja vesiliikuntakerholaisten opastuksella suorittamaan yhdessä erilaisia uima- ja vesipelastusharjoitteita eri puolilla uimahallia. Ilta päättyi yhteiseen todistusten jakoon uimahallin aulassa.

Takana on ensimmäinen syksymme ja lisää on luvassa! Jatkossakin seuramme haluaa tarjota monipuolista uimaopetusta, jossa pyritään lapsen yksilölliseen kohtaamiseen sekä mukavan ja turvallisen oppimisympäristön luomiseen. Tavoitteenamme onkin uimataidon saavutus kansalaistaitona, jonka mahdollistamme monipuolisella ja lapsilähtöisellä uimaopetuksellamme.

Kaiken perustana toimivat ammattitaitoiset ja koulutetut uimaopettajamme. Näissä tunnelmissa haluammekin uimaopettajien osalta toivottaa hyvää joulun odotusta kaikille!

– Rovaniemen Uimaseuran uimaopet Jaakko, Pauliina, Sari ja Wiljam.

Uimakoulujen päättäjäistapahtuma

Haluatko ilmoittaa lapsesi uimakouluun tai kysyä lisää? Soita tai lähetä viesti, vastaamme nopeasti!
Ota yhteyttä!