Tietosuojakäytäntö

Tämä on Rovaniemen Uimaseura ry:n EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste. Rovaniemen Uimaseura ry suojaa yksityisyyttäsi. Se tarkoittaa sitä, että kerromme mitä teemme henkilötiedoillasi, emme myy henkilötietojasi eteenpäin ja noudatamme tietosuojaan liittyviä lakeja.

 

Kuka vastaa henkilötiedoista?

Rovaniemen Uimaseura ry on vastuussa henkilötietojesi käsittelystä.

Yhteyshenkilö: Tomi Karppinen, tokarppi@gmail.com

Rekisterin nimi: Rovaniemen Uimaseura ry:n jäsenrekisteri

 

Mihin tarkoitukseen henkilötietoja kerätään?

Keräämme vain välttämättömiä henkilötietoja yhdistyksemme uinti- ja uimakouluryhmien järjestämiseen, yhteydenpitoon, tiedottamiseen, kilpailuihin ja tapahtumiin ilmoittautumiseen, laskutukseen sekä ohjaajien palkanmaksuun. Tiedot on tallennettu jäsenrekisteriin sekä laskutusohjelmaan.

 

Miten henkilötietoni suojataan?

Käytämme tarpeellisia tietoturvakeinoja henkilötietojen suojaamiseksi oikeudetonta pääsyä, luovuttamista, hävittämistä tai muuta oikeudetonta käsittelyä vastaan. Tällaisia keinoja ovat muun muassa hallittu käyttöoikeuksien myöntäminen ja niiden käytön valvonta, salaustekniikoiden käyttö ja henkilötietojen käsittelyyn osallistuvien henkilöiden ohjeistaminen.

 

Mitä oikeuksia sinulla on ja mitä voit tehdä?

Sinulla on oikeuksia koskien henkilötietojesi käsittelyä. Lue lisää alempaa.

Oikeus pääsyyn

Sinulla on oikeus saada vahvistus, jos käsittelemme henkilötietojasi, ja tällöin saada tietyt tiedot, esim. miksi käsittelemme tietoja ja miten pitkään säästämme niitä. Sinulla on myös oikeus tarkastaa ja saada kopio kaikista henkilötiedoistasi.

Oikeus korjata tietoja

Sinulla on oikeus saada epätäydelliset ja väärät tietosi korjatuksi.

Oikeus poistaa ja rajoittaa tietoja

Tietyissä tilanteissa sinulla on oikeus saada henkilötietosi poistetuksi, esim. jos käsittelystä puuttuu laillinen peruste tai emme enää tarvitse henkilötietojasi. 

Oikeus kieltäytymiseen

Emme kerää henkilötietoja suoramarkkinointia varten, mutta jos keräisimme, sinulla olisi oikeus kieltää henkilötietojesi käyttö suoramarkkinointiin.

 

Minkä tyyppisiä henkilötietojasi käsittelemme?

Keräämämme tiedot ovat nimi, osoite, sähköpostiosoite, syntymävuosi ja matkapuhelinnumero.  Alaikäisiltä jäseniltä keräämme nimen ja syntymävuoden lisäksi toisen vanhemman nimen, osoitteen, matkapuhelinnumeron ja sähköpostiosoitteen laskuttamista ja yhteydenpitoa varten.

 

Kuinka kauan säilytämme tietojasi?

Jäsentiedot säilytetään niin kauan kuin rekisteröity on Rovaniemen Uimaseura ry:n jäsen. Poistamme tietosi sen jälkeen kun et ole enää yhdistyksemme jäsen ja mikäli olet hoitanut kaikki velvollisuutesi Rovaniemen Uimaseura ry:lle (esim. kausi- yms. maksut). 

Henkilötietojasi ei säilytetä koskaan pidempään kuin mihin lainsäädäntö oikeuttaa.

 

Mistä henkilötiedot noudetaan?

Keräämme henkilötiedot suoraan sinulta kun ilmoittaudut Rovaniemen Uimaseura ry:n jäseneksi (uinti- tai uimakouluryhmään liittyminen).

 

Onko henkilötietojen luovuttaminen vapaaehtoista?

Kaikki yllä luetellut henkilötietosi vaaditaan, että voit liittyä Rovaniemen Uimaseura ry:n jäseneksi ja osallistua tarjoamaamme toimintaan.

 

Kenelle jaamme henkilötietojasi?

Emme jaa henkilötietojasi eteenpäin emmekä siirrä niitä EU/ETA alueen ulkopuolelle. Poikkeuksena ohjaajien palkanmaksuun liittyvät tiedot tilitoimistolle sekä osallistujien nimet esimerkiksi koulutuksia, kilpailuja tai tapahtumia järjestäville tahoille.

 

Mistä voit kysyä lisää?

Jos sinulla on kysyttävää henkilötietojemme käsittelystä, ota yhteyttä yhteydenottolomakkeellamme tai lähetä sähköpostia osoitteeseen tokarppi@gmail.com.

Sinulla on myös aina oikeus tehdä valitus tai ilmoitus sovellettujen tietosuojasääntöjen rikkomisesta Tietosuojavaltuutetun toimistoon.

Viimeksi päivitetty 25.5.2018