TEKNIIKKARYHMÄ

Alkeistekniikkaryhmän lähtötasovaatimuksena 25m uimataito. Tämä on hyvä jatkomahdollisuus uimakouluista eteenpäin siirtyville lapsille ennen tekniikkaryhmää.

Tekniikkaryhmässä haluamme luoda vahvan perustan uimataidolle (perhos-, selkä-, rinta- ja vapaauinnille), jotka tarjoavat perusteet elinikäiselle harrastukselle sekä mahdollisuuden lähteä kehittämään taitojaan myöhemmin myös kilparyhmään.

Tekniikkaryhmässä uimme metreissä mitattuna vähän mutta oikein. Uinti on ennen kaikkea tekniikkalaji, joten varsinkin tekniikkaryhmässä laatu menee kaukana määrän edellä. Erityisesti tällaisessa opetteluvaiheessa on tärkeää tehdä vain oikeita suorituksia ja se onkin ryhmän perusajatuksia. Ryhmän opit mahdollistavat myös kilpailuihin osallistumisen, mutta se ei ole välttämätöntä ryhmään kuulumisen osalta – kilpailuissa voi käydä, mikäli intoa siihen löytyy.

Ryhmän lähtötasovaatimuksena on 25-50m uimataito, lisäksi ainakin vapaa- ja selkäuinnin alkeet olisi hyvä olla hallussa. Tällä hetkellä meillä on kolme tekniikkaryhmää, joista vastaavat seuramme valmentajat Pauliina ja Hannele.

Ryhmien treeniajat syksy/kevät 2017-2018

Vapaat paikat: vapaista paikoista voit lähettää postia roiuspauliina@gmail.com

Pelisäännöt

  1. Anna toisille uimarauha
  2. Kuuntele kun valmentaja puhuu
  3. Altaaseen mennään yhtä aikaa kun valmentaja antaa luvan
  4. Juokseminen on aina kielletty (liukastumisvaara)
  5. Peseydytään aina ennen uima-altaaseen menoa
  6. Hyppiminen veteen vain luvan kanssa
  7. Ketään ei kiusata
  8. Ketään ei tönäistä veteen (ei edes parasta kaveria leikillään)
  9. Ketään ei paineta veden alle
  10. Mikäli pelisääntöjä ei noudateta, antaa valmentaja yhden varoituksen/muistutuksen. Jos sen jälkeen vielä hölmöilee, uimari nousee altaasta ja hän siirtyy yhden valmentajan kanssa reunalle. Valmentaja kertoo miksi jotkin asiat ovat kiellettyjä ja tarvittaessa ottaa myös yhteyttä vanhempiin.

 

Kiinnostaako tekniikan opettelu? Haluatko kysyä jotain ryhmään, valmennukseen tai seuraan liittyen? Ota yhteyttä, me vastaamme!