MILLAINEN SEURA?

Rovaniemen Uimaseura eli RoiUS syntyi tahdosta tarjota monipuolista ja laadukasta toimintaa alkeisryhmistä alkaen aina uimarin uran loppuun asti.

 

Seuratyön kantavia ajatuksia:

  1. Seura on jokaista uimaria varten.
  2. Jokainen uimari on tärkeä ja haluamme tarjota kaikille yhtäläiset mahdollisuudet uimarin uralle.
  3. Jokainen valmentaja saa koulutuksen tehtäväänsä. Oman ryhmän valmentaminen  vaatii monia taitoja emmekä jätä siinä ketään yksin.
  4. Uimarin kehittyminen on valmennuksen punainen lanka mutta kilpailumenestys ei ole sen ainoa mittari.
  5. Seura toimii tekijöidensä kautta. Pienikin apu tai teko on tärkeä ja auttaa toiminnan jatkamisessa.

 

Kilpailumenestyksestä:

Kilpailuin tähtäävien ryhmien punaisena lankana on luonnollisesti omien tulosten parantaminen. Kuinka korkealle juuri kilpailumenestys pitäisi sitten nostaa? Ennätykset ja palkintosijat ovat aina mukavia, mutta niiden liiallisen korostamisen vaarana on kohtuuttoman suuret pettymykset tappion hetkellä. Tappioiden sieto kuuluu urheiluun, mutta kohtuus siinäkin. Tuleeko uimarille myös mieleen että olen arvokas vain silloin kun onnistun?

Uimarin arvo ei suinkaan ole yhden kilpailun varassa – hyvin tai huonosti mennyt kisa on lopulta vain osa kokonaisuutta. Mieluummin kannattaa kehua hyvin menneitä treenejä, koska se johtaa myös hyviin tuloksiin ja toisaalta myös tasapainoisempaan suhtautumiseen koko lajiin.

Se kantaa myös paljon kauemmaksi kuin seuraavaan kilpailuun. Yksi valmentajistamme sanoi että uinti on elämää varten. Se on hyvin sanottu, hyvästä ja rehellisestä harjoitteluasenteesta on hyötyä pitkälle tulevaisuuteen altaan ulkopuolellakin.

 

Monipuolisesta harrastamisesta:

Tämä Ylen uutinen on asiaa ja samoja asioita olemme pohtineet valmentajien kesken. Olemme sitä mieltä, että monipuolinen harrastaminen on hyvä asia eikä erikoistumisella ole kiire, se tulee aikanaan ja omaehtoisesti jos on tullakseen. Treenimäärät pidämme varsinkin nuorilla uimareilla sellaisena, että ne antavat mahdollisuuden harrastaa muitakin lajeja samaan aikaan ja toisaalta estävät loppuunpalamista.

Haluamme myös pitää treenien laadun hyvänä ja uimareilla kokeneet valmentajat aivan ensimmäisistä ryhmistä asti. Se antaa hyvän pohjan tulevaisuutta varten ja pitää monta ovea avoimena: aikanaan on mahdollista päästä pitkälle koska perusta on vahva. Ja jos kilpailu ei niin kiinnosta tai muut harrastukset vievät, niin lapsi on joka tapauksessa saanut hyvän uimataidon ja hyvät muistot. Uintikin on elämää, ei pelkästään seuraavaa kilpailua varten.