Kevätkauden päättäjäiset 2016

mennessä | 26 toukokuun, 2016

Sunnuntaina 22.5 seuramme kokoontui Vesihiiteen viettämään iltaa vesiliikunnan merkeissä. Edellisellä viikolla oli uimakoulujen päätöstilaisuus ja nyt kokosimme yhteen oli kilpa- ja tekniikkaryhmät sekä vesiliikuntakerhon. Ohjelmassa oli aluksi huomionosoituksia ja tunnustuksia kuluneelta kaudelta, vesipalloa, uintikilpailut ja lopuksi hengenpelastusviesti. Uimareita ja vanhempia oli paikalla altaan ja katsomon täydeltä.

Kevätpäättäjäiset2016

  

Tunnustuksia kuluneelta kaudelta

Vuoden valmentaja

WiljamMeillä on ollut talven aikana puhetta, että on syytä huomioida myös valmentajia heidän työstään uimareiden ja seuran hyväksi. Valinta oli helppo ja yksimielinen: Wiljam Leinonen nimettiin vuoden valmentajaksi työstään vesiliikuntakerhon, uimakoulujen ja samalla myös seuran hyväksi. Meillä on seurassa periaatteena, että yhteisten pelisääntöjen puitteissa valmentajilla on vapaus luoda omannäköisensä toimintamallit. Tämä vapaus antaa tilaa luovuudelle, oma-aloitteisuudelle ja uuden luomiselle ja on myös osoittautunut suureksi motivaation lähteeksi.

Wiljam aloitti vesiliikuntakerhon toiminnan täysin tyhjästä 1,5 vuotta sitten, ja onnistui vakiinnuttamaan toiminnan tarjoamalla lapsille mielekkään ja monipuolisen harrastuksen. Samalla Wiljam on kouluttanut Vesiliikuntakerhoon kaksi uutta valmentajaa, Aada Ketolan ja Riikka Putkivaaran. Wiljam on myös vaikuttanut vahvasti uimakoulujen organisoinnissa; muiden uimaopettajien kanssa se on tärkeä osa seuran kokonaisuutta.

SUH:n uimataitomerkit

Uimataitoviikolla Vesiliikuntakerho testasi taitojaan ja sen perusteella Wiljam jakoi omalle ryhmälleen uimataitomerkkejä. Osa sai myös uimakandidaattimerkin.

Uimaliiton luokkamitalit

Uimaliitto on tarkoittanut mitalit uimareiden tavoitteelliseen kannustamiseen ja palkitsemiseen. Me jaamme niitä ensimmäistä kertaa ja tarkoitus on jatkaa sitä ensi vuoden keväänä. Uimaliitto on määrittänyt mitaleille yhteiset aikarajat ja myönsimme ne uimareille kauden parhaan suorituksen perusteella. Tulevaisuudessa mitalit osoittavat uimareille myös konkreettisesti kuinka tulokset ovat parantuneet – matka rautaisesta kultaiseen on pitkä mutta antoisa.

Tänä vuonna kultaisen ansaitsivat Ada Niskala ja Jenni Niskanen. Hyppäys hopeasta kultaiseen tapahtui tämän kauden aikana, ja se on tulosta säännöllisestä, ahkerasta, motivoituneesta ja tuloksekkaasta harjoittelusta. Adan ja Jennin kohdalla koko vuoden läsnäoloprosentti treeneissä on 98% ja tekemisen taso samaa luokkaa, joten mitalit on täysin ansaittu!

Uinnissa ei ole oikotietä hyviin tuloksiin. Sen takia pyrimme ilmapiiriin ja harjoitteluolosuhteisiin jotka antavat mahdollisuuden kehittyä pitkäjänteisesti. Nuorempia uimareita varmasti ilahduttaa tieto, että kirkkaimpaan mitaliin on mahdollisuus kaikilla jotka haluavat sitä tosissaan tavoitella.

Luokkamitalit kaudelta 2015-2016

KultaKulta

 • Ada Niskala
 • Jenni Niskanen

HopeaHopea

 • Iida Kunnari
 • Karita Juntunen
 • Kristiina Ruotsalainen

PronssiPronssi

 • Almiina Ketola
 • Iida Saraniemi
 • Liina Rajaniemi
 • Aada Tapio

RautaRauta

 • Eliel Ketola
 • Emilia Juutilainen
 • Alex Kortesalmi
 • Anna Kortesalmi
 • Aatu Kunnari
 • Unna Teppo
 • Lotta Vedenjuoksu
 • Emilia Kivijärvi

luokkamitalit

 

 

Vesiliikuntakilpailut

Vesipallo

Halusimme päättäjäisistä liikunnallisesti hyvin aktiiviset, joten mitalien ja muiden huomionosoitusten jälkeen vuorossa oli vesipalloa. Teimme kaikista seuran uimareista sekaryhmiä, mukana oli myös uimarien vanhempia. Joukkueet pelasivat 5-10 minuutin eriä kaikki kaikkia vastaan-periaatteella. Reilun puolen tunnin sisään mahtui siis kiitettävä määrä pelejä! Joukkueiden siirto kentältä toiselle sujui hyvin ja peleissä säilyi hyvä tempo.

Vesipalloa

 

Uintikilpailut

Vesipallon jälkeen vuorossa oli lajin vaihto. Uimarit kokoontuivat syvään päähän startteja varten; seuraavana ohjelmanumerona oli 25m perhosta, selkää, rintaa ja vapaauintia sekä lopuksi 100m sekauinti (kaikki em. lajit peräkkäin). Vesipallo painoi jo jäsenissä, mutta niin vain kaikki lajit tulivat maaliin asti. Kunniamaininta masters-sarjalle, eli Nikolle, Jarkolle, Leolle, KirsilleTuulialle, Yohille ja Jarmolle! Vanhemmilta tuli starttien  – varsinkin sekarin – jälkeen kommentteja että arvostavat nyt vielä enemmän uimareitaan. Lajina uinti on sellainen että se vaatii maksimaalisen suorituksen alusta loppuun ja suorituksena se on lajista riippuen rankka tai hyvin rankka.

Tulokset

Uintikisa

 

Hengenpelastusviesti

Vesipallon ja viiden kilpauintistartin jälkeen vuorossa oli viimeinen laji. Viestejä oli kaksi ja molemmissa matka oli 4x25m: ensimmäisessä viestissä 1. osuus oli vapaauintia, 2. osuus räpylöillä uiden tai sukeltaen, 3. osuutena lötköpötkön hinaamista ja viimeisenä uhrin vetäminen maaliin. Toinen viesti oli yksinkertainen: jokainen veti vuorollaan uhria 25m matkan.

Hengenpelastusviesti

 

Lopuksi

Tapahtuma onnistui hyvin järjestelyiden ja varsinkin lasten viihtyvyyden puolesta. Seura kiittää Adaa, Aadaa, Caritaa, Dorista, Hannelea, Iidaa, Jenniä, Pauliinaa, Ritaa, Saria, Tomia ja Wiljamia illan järjestelyihin osallistumisesta. Kiitos kuuluu myös kaikille osallistujille joita olikin kiitettävästi kaikista ryhmistä!

Seuran toinen toimintavuosi on kohtapuoliin saatu päätökseen ja tässä onkin hyvä todeta, että toiminta on löytänyt omat vakiintuneet uomansa. Samalla seuran jäsenmäärä on kasvanut 170 uimarijäseneen – olemme erityisen tyytyväisiä siihen että olemme pystyneet organisoimaan toiminnan hyvin nuorimmasta vanhimpaan.

Kilpauimarit jatkavat treenejä vielä kesäkuussa ja meillä on kahdet kilpailutkin: Anna, Alex ja Aatu lähtevät Rolloihin Tampereelle ja Ada ja Jenni Grand Prix Challengeen Jyväskylään. Uusi uintikausi alkaa täydellä teholla elokuun lopussa ja tämä onkin hyvä hetki todeta että

Kiitos kaikille kuluneesta kaudesta ja hyvää kesää!

 

Tomi Karppinen
Puheenjohtaja