Läpinäkyvyys ja tiedottaminen

mennessä | maalis 17, 2016 | Yleinen

Keskitymme tänä keväänä parantamaan tiedotustamme. Se on tärkeä osa seuran sisäistä toimintaa, koska sillä tavoin tavoitamme jäsenemme. Kun jäsen tietää mitä seurassa tapahtuu niin osallistumisprosenttimme kasvaa harjoituksissa kuin erilaisissa tapahtumissakin. Tiedottamisesta päästään asiaan jota meidän todellisuudessa pitäisi käsitellä eli läpinäkyvyyteen. Tiedottaminen on yksi tapa toteuttaa läpinäkyvyyttä, mutta on muitakin keinoja.

Vesiliikuntakerhon kausisuunnitelman pala. Keväällä olisi tarkoitus laittaa kaikki kerhon suunnitelmat vanhempien ja lasten tietoisuuteen.

Miksi urheiluseuroissa pitäisi olla läpinäkyvyyttä? Tähän löytyy monia tärkeitä syitä, jotka ovat ratkaisevia seuran arvojen ja tavotteiden takana. On tärkeää että uimarit tietävät mitä seurassa tapahtuu ja miksi asioita tehdään. Tämän takia on tärkeää jakaa uimareille tietoa heidän harjoittelustaan ja sen suunnittelusta. Uimarin pitäisi saada vaikuttaa oman harjoittelunsa suunnitteluprosessiin. Tämä vaikuttaminen parantaa uimarin itseohjautuvuutta ja lisäksi parantaa motivaatiota harjoittelemiseen.

On tärkeää että uimarit tietävät mitä seurassa tapahtuu ja miksi asioita tehdään. Tämän takia on tärkeää jakaa uimareille tietoa heidän harjoittelustaan ja sen suunnittelusta. Uimarin pitäisi saada vaikuttaa oman harjoittelunsa suunnitteluprosessiin. Tämä vaikuttaminen parantaa uimarin itseohjautuvuutta ja lisäksi parantaa motivaatiota harjoittelemiseen.

On tärkeää, että vanhemmat tietävät mitä seurassa tapahtuu sekä saavat tietoa lapsensa harrastuksesta. Lapsen liikkuminen tulisi olla vanhemmalle tärkeä asia, että lapsesta kasvaa terve aikuinen. Antamalla vanhemmalle tietoa oman lapsensa harjoittelusta seura voi saada vanhemman kiinnostumaan enemmän lapsensa liikkumisesta. Urheilemisen kannalta on välttämätöntä että lapsi saa taloudellista, psyykkista ja sosiaalista tukea vanhemmiltaan. Lapsi liikkuu usein monissa urheiluseuroissa ja paljon vapaa-ajallaan. Tämän liikuntakuorman seuranta lepää viime kädessä vanhempien kontolla; usein vanhemmat eivät kuitenkaan pääse näkemään mitä harjoituksissa tapahtuu. Tämän takia valmentajien jakaman tiedon merkitys korostuu. Oman osansa tuo keskustelu vanhempien kanssa lasten liikunnallisesta elämästä.
Harrastaminen maksaa aina jotain ja tähän on paljon helpompi vanhempien sitoutua kun he näkevät, että lapsi nauttii harrastuksesta ja he näkevät mihin rahat menevät. Seuran talous nojaa myös isolla osalla vapaaehtoistoimintaan. Erilaisiin talkoisiin ja vanhempainiltoihin on helpompi osallistua, kun vanhempi kokee itsekkin olevansa osa seuraa eikä vain laskujen maksaja.
Vanhemmat tukevat lastaan psyykkisesti monesti huomaamattaan. Vanhemman positiivinen suhtautuminen liikuntaan arjen keskellä pienillä teoilla kuten kyseleminen miten harjoitukset menivät, ruokkivat lapsen motivaatiota liikkumiseen. Vanhemmat rohkaisevat yrittämään ja lohduttavat epäonnistumisen sattuessa. Vanhempien tehtävänä on keskustella valmentajan kanssa, jos uimarilla ilmenee jotain liikuntaan liittyviä huolia tai murheita. Vanhemman rooli liikkumisen motivaation syntymiseen on kriittisen tärkeä. Vanhemman tulisi olla kiinnostunut lapsensa harrastuksesta, jotta lapsen motivaatio pysyisi kirkkaana.

Vanhemman rooli liikkumisen motivaation syntymiseen on kriittisen tärkeä. Vanhemman tulisi olla kiinnostunut lapsensa harrastuksesta, jotta lapsen motivaatio pysyisi kirkkaana.

On tärkeää, että seuran ulkopuoliset saavat tietoa seurasta ja sen toiminnasta. Yleisin syy, miksi seurat mainostavat toimintaansa on uusien harrastajien haaliminen. Sen ei kuitenkaan tulisi olla ainoa syy. Uinti on erityisasemassa muihin urheilulajeihin nähden: uimataito on kansalaistaito, joka pelastaa vuosittain henkiä. Tämän takia uimaseuran velvollisuuksiin kuuluu jakaa tietoa uinnista ja valistaa hengenpelastuksesta.
12047660_10207015481878668_695543582_nSeurat tarjoavat uimaopetustoimintaa jo tehokkaasti. Sen lisäksi sosiaalisessa mediassa voisi antaa vinkkejä miten itseohjautuvasti voisi oppia uimaan. Jokaisen suomalaisen velvollisuutena on auttaa hädässä olevaa. Tämän takia vedestä pelastautumistaitojen ja hengenpelastustaitojen opastaminen ja valistaminen on tärkeää.

Uinti on erityisasemassa muihin urheilulajeihin nähden. Uimataito on kansalaistaito, joka pelastaa vuosittain henkiä. Tämän takia uimaseuran velvollisuuksiin kuuluu jakaa tietoa uinnista ja valistaa hengenpelastuksesta.

Rovaniemen uimaseurassa pyrimme parantamaan kevään aikana tiedottamisemme lisäksi myös läpinäkyvyyttämme. Jotta jäsenemme pystyisivät nauttimaan mahdollisimman paljon toiminnastamme. He tietäisivät seurasta enemmän ja kokisivat että se on heidän seuransa. Pyrimme myös valistamaan suomalaisia vesiturvallisuudesta ja ennen kaikkea uimisen mukavuudesta. Miksei meidän seura voisi olla meidän kaikkien seura?
12835042_10207015482038672_24890419_n
Wiljam Leinonen
RoiUS vesiliikunnan vastaava
Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliiton kouluttaja
Liikunnanohjaaja AMK

[/et_pb_text][/et_pb_column]
[/et_pb_row][/et_pb_section]