Seura lukuina

mennessä | 7 syyskuun, 2015

Seuramme toinen toimintavuosi on käynnistymässä. Nyt onkin sopiva tilaisuus tarkastella, että millaisia lukuja viikottaiseen toimintaan sisältyy.

Aloitetaan uimareista: tätä kirjoittaessa seuran uimakoulujen ja muiden ryhmien listoilla on yhteensä 147 nimeä. Ne jakaantuvat siten, että uimakouluissa on 82 lasta, vesiliikuntakerhoissa 22 ja tekniikka- ja kilparyhmissä yhteensä 43 uimaria.

Uimaopettajia ja valmentajia meillä on yhteensä seitsemän, kaikki aikuisia. Lisäksi uimaopettajien apuna on seitsemän apuohjaajaa. Kaikki ovat nykyisiä tai entisiä uimareita.

Uimakoulut

Uimakoulut jakaantuvat neljään tasoon: alkeisryhmissä on 18, jatkouimakouluissa 22, sammakoissa 20 ja vesinokkaeläimissä yhteensä 22 lasta. Jokaisella tasolla on kaksi ryhmää, eli viikoittain meillä toimii kahdeksan uimakoulua.

Uimaopettajina toimivat Jaakko, Pauliina ja Sari, koordinoinnista vastaa Wiljam. Uimaopejen apuna ja ryhmien apuohjaajina ovat Aada, Ada, Jenni, Riikka, Rosa, Silja ja Vilma.

Vesiliikuntakerhot

Vesiliikuntakerhoja on kaksi ja molemmissa on 11 osallistujaa. Ohjauksesta vastaa Wiljam apunaan Aada ja Riikka.

 

Tekniikka- ja kilpauintiryhmät

Tälle kaudelle uudistimme tekniikkaryhmät ja lähdemme eteenpäin 16 uimarin voimin yhtenä kokonaisuutena. Se jakaantuu kahdesti viikossa päivittäisen tilanteen ja tarpeiden mukaan kolmelle valmentajalle (Hanski, Tomi ja Pauliina) ja kolmelle radalle.

Teemun kilpuriryhmässä on 12 uimaria ja treenejä on neljästi viikossa. Mikon ryhmässä on seitsemän jäsentä ja viisi uintikertaa. Tomi valmentaa kahdeksaa uimaria ja viikottaisia treenejä on seitsemän kertaa.

 

Uimaria seurassa

Uimakoululaista

Vesiliikuntakerhoissa

Tekniikka- ja kilparyhmissä

Allasvuorot

Tällainen määrä uimareita tarvitsee luonnollisesti kymmeniä tunteja viikottaista allasaikaa. Se jakaantuu tänä syksynä siten, että meillä on viikoittaisia ratavuoroja yhteensä 62 tuntia: niistä on Vesihiidessä 43 tuntia (40 isossa altaassa 3 opetusaltaassa) ja Santasportin uimahallissa 19 tuntia. Välillä pitää mahtua yhdelle radalle, mutta useimmiten ryhmät voivat käyttää kahta rataa.

Kahdeksan viikottaisen uimakoulun lisäksi meillä on viikottain myös 20 muuta harjoituskertaa eli vesiliikuntakerhojen, tekniikkaryhmän ja kolmen kilpauintiryhmän treenit.

Uimarit ehtivät käyttää ratoja elokuusta joulukuuhun yli 900 tunnin edestä (ja siihen lisäksi vielä kuivaharjoitukset) ja treenikertoja kertyy koko seuralle ainakin 450.

Yhteenvetona voimme todeta, että toinen toimintavuosi lähtee vilkkaasti käyntiin!

Tuntia allasvuoroja viikossa

Tuntia uintia syksyn aikana